نقشه راه سلامت

این سامانه به صورت یک برنامه جامع سلامت با معیارهای بازیگونه سازی برای عموم مردم از جمله بیماران است. تلاش شده است مفاهیم سلامت، مداخلات و پیگیری های پزشکی و خودمراقبتی در قالبی متنوع و بازیگونه با انگیزش های لازم همچون اختصاص اعتبار (Credit) و رتبه (Rank) به کاربر، به وی منتقل شود و او را تشویق نماییم که مسئولیت و نقش فعالتری در حفظ و ارتقای سلامت خود بر عهده گیرد.

با هدف ارتقای سلامت و سبک زندگی عموم مردم بخصوص افراد سالم و همچنین بیماران با بیماری های مختلف مثلا دیابت، پوکی استخوان و سایر بیماری های غیرواگیر، واگیر و حتی بیماری های نادر  و ژنتیکی، ما آماده ایم با همکاری مشترک با مراکز بهداشتی – درمانی، نقشه راه خودمراقبتی بیماری های مختلف را در بستر بازیگونه سازی طراحی و اجرا نماییم تا در قالبی جذاب، انگیزه بیماران برای خودمراقبتی و پذیرش مسئولیت جهت حفظ و ارتقای سلامت شان بهبود یابد.

سامانه هوما متشکل از برنامه های مراقبت مختلف مثل سبک زندگی و دیابت و …. است. مجموعه چند برنامه مراقبت و سرویس های دیگر، یک برنامه جامع مراقبت را ایجاد می کند که بصورت نقشه راه سلامت مثلا نقشه راه سلامت دیابت به کاربران ارائه می شود
 از جمله این سرویس ها علاوه بر ارزیابی و بازخورد هوشمند سلامت، می توان به مشاوره سلامت و رهیاری، آموزش سلامت، آزمون و چالش های اطلاعات سلامت، سرویس های ارزش افزوده، بسته های ارتباطات هوشمند سلامت، عضویت در گروه های مراقبت، مدیریت مراجعات پزشکی و مداخلات سبک زندگی و سلامت، بهره گیری از اپلیکیشن های موبایل و عضویت در شبکه اجتماعی سلامت اشاره کرد

 

 

نقشه راه همچنین بستر مشارکت بیماران در ارتقای سلامت همتایان خود را نیز فراهم می نماید. مطالعات نشان داده اند این همکاری متقاطع میان بیماران و انتقال تجربیات می تواند نقش مهمی در تامین سلامت فیزیکی و روانی بیماران ایفا نماید. در نقشه راه رهیاران زندگی و سلامت (Life Coach & Health Coach) ایفای نقش می نمایند.

موسسه فرزان برای طراحی برنامه جامع مراقبت در موضوعات مختلف سلامت مانند سلامت قلبی، سبک زندگی، سلامت روان (اضطراب، افسردگی، وسواس و …)، پوکی استخوان، دیابت و سایر بیماری های غیر واگیر و مزمن، واگیر و بیماری های نادر و ژنتیک آماده همکاری با انجمن های علمی، مراکز بهداشتی – درمانی و پزشکان حاذق است.
در این سامانه، برنامه جامعی شامل ایستگاه های مختلف برای بیماران تدارک دیده شده است.

ویژگی مهم این سامانه، آن است که ضمن یکپارچگی با سایر سامانه های سلامت هوشمند ما، تمامی سامانه های مذکور را پشتیبانی می نماید.
در یک برنامه جامع، کاربر برای ارتقای سلامت خود، ایستگاه های مختلفی را می گذراند که شامل تکمیل پرسشنامه، دریافت بازخوردهای هوشمند، دریافت مشاوره، ویزیت، گذراندن دوره آموزشی و بررسی دوره ای علائم حیاتی، مداخلات سبک زندگی، برنامه های خودمراقبتی و.. است. این برنامه جامع به صورت توالی از ایستگاه های سلامت تشکیل می شود.

با طی نقشه راه، بیماران در بستر بازیگونه سازی (Gamification) اعتبار (Credit)، رتبه (Rank)، نشان (Medal) و جوایز واقعی از جمله ایرانگردی و جهانگردی و لوازم پایش سلامت دریافت می نمایند.

ویژگی بسیار جالب در نقشه راه این است که گذراندن یک ایستگاه تعیین می کند ایستگاه بعد چه چیزی خواهد بود و مسیر برای هر بیمار متفاوت است. این مسیر بر اساس یک الگوریتم تعریف می شود که در آن نتایج ایستگاه های قبل، تعیین کننده ادامه مسیر خواهد بود. مثلا اگر بیماری دیابتی مورد معاینه برای سلامت دهان و دندان یا سلامت چشم قرار نگرفته باشد در ادامه راه یک ایستگاه برای آنها در نظر گرفته می شود ولی در صورتیکه  در دوره زمانی مورد نظر چنین معایناتی برای بیمار صورت گرفته باشد بیمار، ایستگاه های دیگری را می بیند. این ویژگی جالب باعث شخصی سازی مسیر(Personalization)  بصورت هوشمند (Smart) می گردد.


list-1ویژگی ها و قابلیت های سامانه 
  • UI گرافیکی زیبا به شکل بازی و ایستگاهی
  • الگوریتم های هوشمند برای تعیین ایستگاه های بعد بر اساس نتایج ایستگاه های قبل
  • امکان ارجاع فرد برای مشاوره، ویزیت و آموزش
  • امکان تکمیل برخی مراحل توسط پزشک یا تیم مراقبت سلامت
  • امکان تعریف اعتبار و جایزه برای تشویق به تکمیل مراحل
  • امکان گزارشگیری از مراحل و کاربران
  • امکان تعریف منطق بر روی ایستگاه ها 

 

نحوه همکاری

برای طراحی یک برنامه جامع در قالب نقشه راه سلامت، محتوای ایستگاه ها با همکاری با مراکز بهداشتی درمانی و پزشکان حاذق تعریف می شود. برای مثال، پرسشنامه ها، مشاوران و دوره یا دوره های آموزشی تعریف می شود. سپس ایستگاه های نقشه راه سلامت بر اساس آن ها مشخص می گردد. سپس نقشه راه سلامت بصورت گرافیکی در وب سایت مورد نظر مثلا وب سایت انجمن، دانشگاه، یا مرکز بهداشتی درمانی قرار می گیرد و بیماران می توانند در آن وارد شوند و ثبت نام کنند. این سامانه امکان فراخوان بیماران به مراکز بهداشتی درمانی یا مطب ها را برای ویزیت حضوری بیمار فراهم کرده است. 

خبرهای تصویری

نظرات ارزشمند شما