عوارض مرگبار مصرف مکمل‌های ویتامینی

مصرف مکمل و قرص‌های ویتامین احتمال ابتلای افراد به بیماری‌های مرگبار را افزایش می‌دهد. 
به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان؛ مکمل‌های ویتامینی در شکل‌ها و شیوه‌های مصرف متنوع در بازار‌های جهانی تولید می شوند؛  بنا بر آمار‌ها آمریکایی‌ها به دلیل مصرف بیش از حد این مکمل‌ها در معرض مگا دوز قرار دارند و احتمال بروز بیماری هایی همچون سرطان، آلرژی، نارسایی کلیوی و ایست قلبی در آنها وجود دارد.
مکمل‌های ویتامینی معمولاً گروه وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را شامل می‌شود که با ترکیب و مقدار‌های خاصی در یک دارو به صورت کپسول خوراکی، مایع و حتی تزریقی وجود دارند، یکی از مهم ترین عنصر‌های تشکیل دهنده مکمل‌های ویتامینی، منیزیم است.
 
این ماده هم به صورت ترکیب با سایر ویتامین‌ها و هم به صورت مجزا وجود دارد و برای سلامت بدن بسیار مفید است. از جمله مواد غذایی حاوی منیزیم طبیعی می‌توان شکلات سیاه، آووکادو، آجیل، حبوبات، دانه غلات، برخی ماهی‌های روغنی و موز را نام برد.
اما پژوهش‌های جدید توسط دانشمندان علوم مغز و اعصاب نشان داده است، مصرف این ماده معدنی به صورت طبیعی یا از طریق مکمل ویتامینی می‌تواند سبب جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله، استرس و نگرانی و حتی زوال عقل شود.


 
در عین حال مصرف بیش از حد منیزیم نیز می‌تواند سبب اوردوز این ماده در بدن و آسیب به مغز شود.
کارشناسان به افراد، به ویژه سالمندان توصیه می‌کنند چنانچه مکمل ویتامینی مصرف می‌کنند به طور منظم وضعیت ویتامین‌ها و مواد شیمیایی در بدن خود از طریق انجام آزمایش خون را بررسی کنند تا دچار مصرف بیش از حد و به دنبال آن بروز عوارض جانبی ناخواسته نشوند.
این نتایج حاصل تحقیق دانشگاهی در کشور هلند در خصوص کمبود و یا اوردوز مصرف مکمل‌های خوراکی بر بدن سالمندان و میزان محافظت یا اثر پذیری آن‌ها از بیماری‌ها است و در مجله اعصاب (Neurology) به چاپ رسیده است.


 
ابتلا به بیماری‌های مرگبار تنها به دلیل کمبود مواد معدنی یا ویتامینی در بدن نیست و به عامل‌های متعددی از جمله سبک زندگی، مصرف سیگار، سن، رژیم غذایی، ورزش منظم، استرس، سابقه بیماری، ضربه مغزی و مواردی از این دست وابسته است، اما کمبود برخی املاح و مواد ویتامینی نیز در بروز آن موثر است.

خبرهای تصویری

نظرات ارزشمند شما