دیابت یک خطر بالقوه است/ تحمیل بار مالی زخم ها
دبیر علمی نخستین همایش یک روزه ترمیم زخم گفت: شاید زخم نسبت به بیماریهای دیگر کشنده و مزمن نباشد، ولی به علت تحمیل بار مالی بر بیمار و خانواده اش اهمیت زیادی دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر امیر رضا معتبرگفت : بحث ترمیم زخم یکی از مفاهیم اصلی و بنیادی در رشته ترمیمی پلاستیک و ترمیمی است و خود زخم یکی از مشکلاتی است که در اغلب کشورهای در حال توسعه سیستم های بهداشتی و درمانی شان با این مشکل درگیر هستند و همه ساله هزینه ها ی سنگینی صرف تکنیک های ترمیم زخم و هزینه مالی را بر سیستم بهداشتی تحمیل می کند.
وی گفت: با بهبود شاخص های سلامت در اغلب کشورها و با توجه به انکه بیشترین جمعیت کشورها را جمعیت سالمند به خود اختصاص داده و جمعیت سالمند نیز یک جمعیت آسیب پذیر شناخته میشود این سالمندان جدا از بیماری های مزمن و سیستمیک که دست به گریبان هستند مستعد ایجاد زخم نیز هستند.
معتبر عنوان کرد: شاید زخم نسبت به بیماری های دیگر کشنده و مزمن نباشد ولی به علت بار مالی و اجتماعی زیاد بر روی بیمار و خانواده اش از اهمیت و توجه بالایی برخوردار است.
دبیر علمی اولین همایش ترمیم زخم اظهار داشت : بیماری دیابت یک خطر بالقوه محسوب می شود و شیوع آن در کشور ما حدود ۸.۵ تا ۹.۵ درصد است و جمعیت مبتلا به دیابت چیزی حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون نفر در کشور هستند.
وی گفت: متاسفانه بیماری دیابت بر روی بیماری های دیگر تاثیر می گذارد و زخم ممکن است از یک زخم کوچک در اندام تحتانی شروع شود و نهایتا به سمت قطع عضو برود و یک فردی که دارای عملکرد طبیعی است و زندگی نرمال داشته تبدیل به یک فرد ناتوان میشود و همه اینها حاکی از اهمیت مفهوم ترمیم زخم است.
در ابتدای این همایش دکتر آرش جنابیان رئیس بیمارستان بوعلی، اظهارداشت: از بهمن ۹۴ مرکز تحقیقات ما به عنوان اولین مرکز تحقیقات بالینی در دانشگاه آزاد اسلامی در کشور در بیمارستان بوعلی افتتاح شد و با کمک دکتر دادگر معاون پژوهشی و آموزشی درمانی بیمارستان تا به امروز چندین سمینار و همایش علمی برگزار شده و پروژه های تحقیقاتی بسیار با ارزشی در این مرکز در حال انجام شدن است و به موازات افزایش کمی و کیفی کار بیمارستان افزایش ضریب اشغال تخت ها، پذیرش بیماران، بالا رفتن سطح آموزش های بیمارستان همه اینها بدون انجام کار پژوهشی و انجام کار علمی در بالاترین سطح امکان پذیر نبود.
وی گفت: اساس پزشکی امروز یک تخصصی دیگر نیست و تخصص های مختلف باید کنار هم کار کنند و وقتی مخاطبین یک کنگره را می بینیم متوجه می شویم چقدر متخصصین و فوق تخصص ها و کادر درمان در سطوح مختلف و کارشناس های مختلف می توانند از این جلسات بهرمند شوند.
جنابیان اظهار داشت: طبیعتا در بیمارستان وقتی فعالیت درمانی بیشتر میشود و سطح بالاتر می رود به دلیل کارهای تخصصی است که در ان مرکز انجام میشود و خوشحالیم که متخصصین ارزشمندی در این مرکز داریم که در کنار هم می توانند این مسائل را حل کنند.
وی عنوان کرد: مسئله ترمیم زخم هم یکی از مهمترین مسائل طب حاد و طب کرونیک در پزشکی است چه در طب داخلی و چه در طب جراحی بنابراین امیدواریم جلسه پرباری برای همکاران باشد.
نظرات ارزشمند شما