ادامه طرح سلامت دهان دانش آموزان دبستانی تا دوره متوسطه
رئیس شورای سلامت دهان وزارت بهداشت از ادامه طرح سلامت دهان و دندان دانش آموزان مقطع ابتدایی در دوره متوسطه خبر داد و گفت: با انجام این طرح در سال ۱۴۰۰ در دهان دانش آموزانی که در این طرح تحت پوشش قرار گرفتند، تنها یک دندان پوسیده وجود خواهد داشت.
به گزارش ایسنا دکتر سعید عسگری درباره چگونگی ادامه خدمات حوزه دندانپزشکی برای دانش آموزان و مردم مناطق محروم توضیح داد و گفت: طبق تفاهمنامهای که با آموزش و پرورش منعقد شده، استمرار این حرکت تا سال ۱۴۰۰ باید ادامه داشته باشد. بر این اساس علاوه بر اینکه به دانش آموزان در دوره ابتدایی این خدمت ارائه میشود، قرار است این خدمات با دانش آموز مقطع ابتدایی وارد دوره دبیرستان شود؛ یعنی سالیانه حدود یک میلیون دانش آموز به این تعداد کنونی افزوده میشود.
وی افزود: ما منتظریم در فرم نهایی ارائه خدمات پیشگیرانه، دانش آموزان در مقطع ابتدایی و متوسطه که بیش از ۱۴ میلیون دانش آموز خواهند بود، تحت پوشش قرار گیرند.
وی ادامه داد: در حوزه پیشگیری، گسترش خدمات این حوزه مد نظر قرار دارد. ما در گام اول این طرح که در دولت یازدهم شروع شد و امسال سومین سال طرح سلامت دهان را پشت سرگذاشتیم، خدمات پیشگیرانه را به هفت میلیون دانش آموز در ۶۰ هزار مدرسه در سراسر کشور در دوره ابتدایی ارایه کردیم. تاکنون پنج نوبت خدمات وارنیش فلوراید را با همکاری وزارت آموزش و پرورش برای دانش آموزان فراهم کردیم.
عسگری در ادامه بیان کرد: اگر این اقدام پیشگیرانه به ترتیبی که در کشور برنامهریزی شده، یعنی انجام سالانه دو نوبت وارنیش فلوراید برای دانش آموزان صورت گیرد، پیش بینی میشود که شاخص پوسیدگی دندان در دهان دانش آموزان ۱۲ ساله به عدد یک در سال ۱۴۰۰ کاهش یابد. یعنی با انجام این طرح تا سال ۱۴۰۰، در دهان دانش آموزانی که در این طرح تحت پوشش قرار گرفتند فقط یک دندان پوسیده وجود خواهد داشت.
رئیس شورای سلامت دهان وزارت بهداشت با بیان اینکه با اجرای این طرح یک میلیون و ۲۰۰ هزار دندان کمتر دچار پوسیدگی میشود، تصریح کرد: اگر این طرح به همین شیوه اجرا شود، در تمام بازههای سنی دانش آموزان با کاهش کمی عدد شاخص پوسیدگی دهان رو برو خواهیم بود. در حال حاضر هزینه ترمیم دندان دانش آموزان ۱۲ ساله در بیمه پایه لحاظ شده است و به صورت رایگان در روستاها و حاشیه شهرهایی با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر انجام میشود.
عسگری همچنین اضافه کرد: در سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دندان از دانش آموزان ترمیم شد. اگر به نقطهای برسیم که میزان دندانهای پوسیده به نیمی از رقم اولیه برسد، میزان هزینههای ترمیم پوسیدگی نیز ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.
وی درباره گسترش دامنه افراد تحت پوشش این طرح در مناطق محروم نیز گفت: ما علاقمندیم سن جوانان و نوجوانان تحت پوشش این طرح را که در حال حاضر ۱۴ سال است، به ۱۸سال افزایش دهیم، اما این به معنی افزایش بار مالی ناشی از خدمات است.
عسگری در پایان گفت: در حال حاضر بودجههای پایدار برای طرح تحول یکی از مسائل چالشی است که این طرح را دچار مشکل کرده است. در صورتی که تامین منابع پایدار از طرف دولت و صندوقهای بیمهگر در این قسمت صورت گیرد، یکی از پیشنهادات اساسی ما یعنی گسترش سن افرادی که به رایگان از خدمات طرح تحول سلامت دهان و دندان استفاده میکنند، محقق خواهد شد.
نظرات ارزشمند شما