زخم دیابتی و ضرورت مدیریت نحوه زندگی
دبیر علمی اولین همایش ترمیم زخم گفت: یکی از مهمترین علل قطع عضو غیرتروماتیک (غیرضربه ای)، زخم های دیابتی هستند که در بیشتر موارد به دلیل نبود توجه کافی بیماران و نداشتن اطلاعات لازم در این زمینه منجر به قطع اندام می شوند.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا دکتر امیررضا معتبر اظهار کرد: بیماری دیابت یک خطر بالقوه برای جامعه ما به شمار می آید چراکه حدود ۸ و نیم تا ۹ درصدی شیوع دارد و حدود ۵ میلیون نفر از جمعیت کشور به آن مبتلا هستند.
وی افزود: به همه بیماران دیابتی که سال ها از این بیماری رنج می برند، توصیه می کنیم که درخصوص 'زخم های پا' دقت و توجه زیادی داشته باشند؛ این زخم ها از زخم های خطی و نازک در بین انگشت ها شروع می شود و درصورت متوجه نشدن بیمار و کنترل نشدن زخم منجر به قطع اندام خواهند شد.
استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: زخم های دیابتی که در نهایت به قطع عضو منجر می شوند، می توانند فردی را که عملکرد اجتماعی بالایی داشته است، به فردی ناتوان تبدیل کند و این مساله تبعات فردی و اجتماعی متعددی برای بیمار به همراه خواهد داشت.
معتبر ادامه داد: زخم در بیماران دیابتی بسیار حائز اهمیت است و ما تاکید داریم که بیماران حتما از روش و برنامه ای مخصوص برای پیشگیری از ابتلا به این زخم ها پیروی کنند و درمانگران و پزشکان نیز این وظیفه را دارند که آگاهی لازم را به بیماران ارائه دهند.
** پیشگیری از زخم های دیابتی
فوق تخصص جراحی ترمیمی و زیبایی درخصوص پیشگیری از زخم های دیابتی اظهار کرد: اساس درمان اغلب عوارض مرتبط با بیماری دیابت به ویژه زخم های دیابتی، کنترل دقیق، صحیح و روزانه قندخون است.
معتبر افزود: یک بیمار مبتلا به دیابت باید یک مدیر قوی باشد و تمام مراحل زندگی خود را از زمانی که از خواب بیمار می شود تا زمانی که به خواب می رود، مدیریت کند.
دبیر علمی اولین کنفرانس ترمیم زخم توضیح داد: بیماران دیابتی برای پیشگیری از بروز زخم های دیابتی باید رژیم غذایی، قندخون و فعالیت های فیزیکی روزانه خود را کنترل و از انجام رفتارهای پرخطر که می تواند منجر به ایجاد زخم شود، پرهیز کنند.
وی ادامه داد: انجام این موارد در قالب برنامه دقیق مدیریت امور زندگی می تواند صورت گیرد که البته کار آسانی نیست اما ما باید بیماران را در این زمینه توانمند کنیم تا مدیر قابلی باشند و بتوانند برنامه صحیحی برای نحوه زندگی خود تعیین کند تا دچار زخم های دیابتی نشوند.
معتبر برای پیشگیری از زخم های دیابتی، استفاده از کفش و جوراب مناسب، معاینه مکرر کف پا با استفاده از آینه و شست و شوی مرتبط کف پا را به بیماران توصیه کرد و گفت: بیماران دیابتی در صورت مشاهده هرگونه زخم باید به پزشک مراجعه کنند و تحت نظر پزشک باشند.
وی در خصوص شیوع زخم های دیابتی نیز اظهار کرد: آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما از آنجا که شیوع دیابت در کشور ما بالا است، پیش بینی می شود که میزان شیوع زخم های دیابتی نیز درصد بالایی داشته باشد.
نظرات ارزشمند شما