سینوزیت را به موقع درمان کنید
معمولا سینوزیت در افرادی که اختلالات آناتومیک در مجاری تنفسی فوقانی دارند ایجاد میشود. اختلالات شایع در این حالت کج بودن دیواره بین دو مجاری بینی است که اگر انحرافی وجود داشته باشد وبینی دچار گرفتگی باشد، فرد مستعد به عفونت خواهد شد. لذا درمان این نقوص در پیشگیری از ابتلا به سینوزیت موثر است. از طرفی اگر افراد لوزههای بزرگ داشته باشند دائما در معرض سرماخوردگی و سینوزیت قرار میگیرند، در نتیجه اصلاح این نقوص کمک بزرگی به درمان و پیشگیری خواهد کرد.
دکتر عباس تحصیلی متخصص داخلی در این خصوص گفت: دردهایی که در پیشانی وفک ایجاد میشوند و معمولا با سرماخوردگی شدید همراه هستند به علت بسته شدن مجاری تخلیه سینوس بوده واصطلاحا سینوزیت حاد اطلاق میشوند. در مواردی هم این سینوزیتها به شکل مزمن درآمده بصورتیکه ترشحات چرکی وتغییرات مخاطی به مدت طولانی بروز می یابند وبه شکل سردردهای طولانی مدت خود را نشان میدهند.
وی در خصوص درمان های معمول سینوزیت عنوان کرد: درمان سینوزیت های نوع حاد معمولا با درمانهای ضد سرماخوردگی ومصرف آنتی بیوتیکها صورت میگیرد. اما سینوزیتهای مزمن بطور عادی بطور عادی با مصرف آنتی بیوتیکها ودرمانهای سرپایی معالجه نمیشوند و لازم است که از طریق اعمال جراحی اقدام به معالجه بیمار نمود واین نوع از سینوزیت یکی از علل مهم سردردهای طولانی مدت است.
وی در پاسخ به این پرسش که سینوزیت چه مشکلات دیگری را برای بیمار به دنبال خواهد داشت گفت: سینوزیت هایی که مربوط به ناحیه کف مغز است ممکن است بصورت آبسه ومننژیت مغزی خود را نشان دهد و یا در ناحیه باعث ایجاد لخته در شرایین مغزی شده وعوارض جدی وخطرناکی ایجاد کند لیکن این عوارض نادر است.
سینوزیت اگر در افرادی که زمینه ضعف سیستم ایمنی دارند بطور نمونه شیمی درمانی میشوند وسرطان های خاص دارند ایجاد شود به راحتی قابل درمان نیست وجرم ها ومیکروب های غیرعادی نظیر قارچ ها در این افراد ایجاد بیماری میکنند وبه شکل وخیم تری نمود مییابد. سینوزیت در افراد دیابتی اگر با عفونتهای قارچی همراه شود ممکن است موجب مرگ شود .
این بیماری بیشتر در افرادیکه دچار ضعف سیستم ایمنی هستند قادر به ایجاد عوارض خطرناک بوده ودر سایر افراد احتمال بروز اینگونه خطرات وجود ندارد.
این کارشناس پزشکی قانونی در خصوص تشخیص بیماری اظهار کرد: افراد باید در اولین فرصت با مشاهده علائم بیماری به متخصص مراجعه کنند. این علائم عبارت است از احساس وقوع سرماخوردگی که با سر درد همراه است وبا مداوای دو سه روزه بهبود نیابد. راههای تشخیص بیماری ابتدا تصویربرداری و سی تی اسکن است که به راحتی در تشخیص سینوزیت کمک کننده است. از راههای دیگر آندوسکوپی سینوس است که معمولا توسط متخصصین مربوطه انجام میپذیرد.
نظرات ارزشمند شما