رعایت بهداشت مواد غذایی از مزرعه تا سفره

بهداشت مواد غذایی از مزرعه تا سفره اهمیت دارد. با توجه به این که این روزها توزیع غذای نذری طبق سنت انجام می‌شود، لازم است بهداشت مواد غذایی در تهیه، طبخ و توزیع آن به طور کامل رعایت شود.

دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص بهداشت غذایی، در گفتگو با برنامه «فراسو» شبکه رادیویی سلامت ضمن بیان مطلب فوق اذعان داشت: در تهیه محصولات خام مانند برنج، گوشت و مرغ حتما به شناسنامه این محصولات توجه شود؛ بدین معنا که نام تولید کننده، تاریخ تولید و انقضای محصول مشخص باشد.

وی خاطرنشان کرد: طبخ غذا، مهم ترین بخش در رعایت بهداشت است؛ چرا که تا ۹۰ درصد آلودگی‌های ایجاد شده در تهیه مواد غذایی در طبخ از بین می‌رود. به عنوان مثال آلودگی دست و محیط با طبخ صحیح رفع می‌شود. بنابراین حرارت باید به مرکز گوشت و مرغ برسد تا میکروب‌های احتمالی از بین برود که کوچک کردن گوشت به قطعات کوچک، راهکاری برای طبخ مناسب و صحیح است.

این متخصص بهداشت غذایی همچنین بیان داشت: به طور کلی توصیه ما این است که غذا یا سرد سرد مصرف شود مانند دمای یخچال در مورد سالاد الویه و یا داغ داغ مصرف شود؛ یعنی وقتی غذا را از روی گاز یا فر برمی‌داریم تا زمان استفاده حداکثر دو ساعت باشد.

وی در رابطه با استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی گفت: با نظارت وزارت بهداشت بر تولید ظروف یکبار مصرف، صدور مجوز برای تعدادی از کارخانه‌ها انجام شده و به طور معمول، ظروفی که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می‌شود، با نظارت این دستگاه اجرایی تولید شده‌اند. بهتر است ظرف یکبار مصرف با پایه سلولزی استفاده شود.

دباغ مقدم در پاسخ به سوالی مبنی بر صحت تولید برنج‌های هندی و پاکستانی از الیاف متذکر شد: در بحث برنج دو نکته مطرح است. یکی باقی مانده فلزات سنگین در برنج است. برنج‌هایی که از مبادی رسمی کشور وارد می‌شوند، این مشکل را ندارند و حجم زیادی از برنج را شامل می‌شوند. دوم صحبت‌هایی است که می‌گویند این‌ها برنج نیست و الیاف پلاستیکی است. کشور هند از بزرگترین تولید کنندگان برنج است و میزان تولید آن به اندازه‌ای است که نمی‌توان گفت از جنس پلاستیک است.

خبرهای تصویری

نظرات ارزشمند شما