پروتئین و پروبیوتیک ها به کنترل قند خون کمک می کنند
یک مطالعه نشان می دهد که گنجاندن پروتئین و پروبیوتیک در رژیم های غذایی به کنترل قند خون کمک می کند.
به گزارش گروه علمی ایرنا از یونایتدپرس، محققان در دو مطالعه دریافتند پروتئین ها و پروبیوتیک ها ظاهرا سرعت هضم کربوهیدرات ها را آهسته و از افزایش قند خون که باعث دیابت نوع ۲ می شود، پیشگیری می کند.
هوی گوی منگ پژوهشگر دانشگاه تافتز در بوستون که مدیریت یکی از مطالعات را به عهده داشت، گفت: مصرف ماهی تن با یک تکه نان سفید در قیاس با مصرف تنها کربوهیدرات ها قند خون را کندتر افزایش می دهد.
علاوه بر این، محققان دریافتند افرادی که رژیم غذایی ویژه پرفشاری خون داشتند و در آن از غذای های سرشار از پروبیوتیک استفاده کردند، سطح قند خون آنها به طور چشمگیری کاهش یافت.
تیم تحقیق ۲۰ شرکت کننده را به چهار گروه تقسیم کرد و از هر گروه خواست از غذای مخصوصی مصرف کنند؛ همچنین سطح قند خون آنها در فواصل منظم حدود ۲ ساعته اندازه گیری شد.
این گروه ها نان سفید را همراه با غلات (کربوهیدرات ها)، ماهی تن (پروتئین)، کره بدون نمک (چربی) یا غلات جود دوسر(فیبرها) مصرف کردند.
به گفته محققان، کربوهیدرات ها اغلب به تنهایی مصرف نمی شود زیرا وعده های غذایی عمدتا شامل ترکیبی از کربوهیدرات ها، چربی ها، پروتئین ها و فیبر است.
پروتئین انتشار قند به داخل جریان خون را کند می کند اما تیم تحقیق اثر مشابهی را در چربی و یا فیبر نیافتند.
در مطالعه ای دیگر، از ۸۰ مبتلا به پرفشاری خون که از رژیم غذایی مخصوص این عارضه پیروی می کردند، خواسته شد مواد غذایی پروبیوتیک را جایگزین سایر گزینه ها کنند، برای مثال آنها می توانستند ماست غنی از پروبیوتیک را به عنوان غذای لبنی کم چرب جایگزین کنند و یا میان وعده های پروبیوتیک موسوم به گرانولا و یا نوشیدنی های پروبیوتیک مصرف کنند.
شرکت کنندگانی که پروبیوتیک ها را به رژیم غذایی خود افزودند، فشار خون آنها در قیاس با سایر گروه ها تفاوتی نداشت اما قند خون ناشتا و سطح هموگولوبین A1C آنها که شاخصی استاندارد برای سطح قند خون است، بیش از پیش کاهش یافت.
نتایج هر دو مطالعه این هفته در جلسه سالانه انجمن قلب امریکا در نیواولئان ارائه شد.
نظرات ارزشمند شما