تشخیص بیماری های کلیوی با نمونه گیری از بزاق
محققان به روشی دست یافتند که با استفاده از نمونه بزاق، برخی بیماری های کلیوی در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، همواره کمبود تجهیزات ساده و ارزان قیمت برای تشخیص بیماری ها مورد نیاز بوده است. این نیاز به ویژه در کشورهای کم درآمد و در حال توسعه، محققان را بر آن داشته تا دستگاهی ساده برای تشخیص بیماری های کلیه بسازند. این دستگاه کوچک و ارزان نوار SUN نام دارد و نمونه اولیه آن در مالاوی آفریقا آزمایش شده و نتایج با آزمایش های استاندارد همخوانی داشته است.
محققان این نوار ساده را بهترین گزینه تشخیص اولیه در مناطق دور افتاده و کم درآمد می دانند. در حال حاضر تشخیص بیماری های کلیه با آزمایش و کشت ادرار و آزمایش خون صورت می گیرد که هزینه و زمان زیادی را هدر می دهد.
بر اساس گزارش بنیاد ملی کلیه آمریکا (NKF)، از هر سه آمریکایی بالای ۳۰ سال، یک نفر در معرض بیماری مزمن کلیه قرار دارد. بر اساس پیش بینی این بنیاد تا سال ۲۰۳۰ میلادی، حدود ۱۶٫۷ درصد از افراد بالای ۳۰ سال به بیماری مزمن کلیه دچار می شوند.
کاهش میزان ادرار، تهوع و استفراغ، تورم، به خصوص در ناحیه مچ پا و دور چشم، طعم نامطبوع در دهان و احساس بویی شبیه به ادرار در بازدم ، خستگی مزمن، تنگی نفس، کاهش اشتها، مشاهده خون در ادرار، مشاهده کف در ادرار، ایجاد ضایعات پوستی و کاهش حافظه از مهمترین علایم نارسایی کلیه هستند.
نظرات ارزشمند شما