سبوس نان و غلات، کلسترول و قندخون را کاهش میدهند
یک متخصص تغذیه گفت: فیبر و سبوسی که در گروه نان و غلات وجود دارد، باعث کاهش کلسترول و قندخون میشوند و به سلامت دستگاه گوارش نیز کمک میکنند.
دکتر مهناز مردانی در صبحانه کاری با حضور اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی غذا در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد، اظهار کرد: امسال شعار روز جهانی غذا، "تغییر آب و هوا، کشاورزی و تغذیه" است که این مهم در راستای اصلاح الگوی غذایی محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه تغذیه سالم غذایی است که از لحاظ انرژی و کالری روزانه تامین کننده همه نیازهای غذایی فرد باشد، افزود: تغذیه سالم برگرفته از گروههای اصلی مواد غذایی در ۲۴ ساعت شبانهروز است و هر فرد سالم به تناسب وضعیت سنی، جسمی و میزان فعالیت خود در طی شبانهروز نیازمند انرژی (سه وعده اصلی و دو میان وعده و برای کودکان علاوه بر وعدههای اصلی سه میان وعده) است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بخش اعظمی از انرژی روزانه (۵۰ تا ۶۰ درصد) از طریق کربوهیدراتها تامین میشود، اضافه کرد: کربوهیدراتها از طریق گروه نان و غلات که شامل نانهای سبوسدار، برنج، ماکارونی و… است تامین میشوند. فیبر و سبوسی که در گروه نان و غلات وجود دارد باعث کاهش کلسترول و قندخون میشود و به سلامت دستگاه گوارش نیز کمک میکند.
وی بیان کرد: در وعده صبحانه نیاز است از گروه شیر و لبنیات کمچرب استفاده شود؛ چراکه با مصرف این گروه جذب کلسیم بهتر صورت میگیرد و مانع از افزایش کلسترول خون میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه شیر تامینکننده بخشی از انرژی است و پروتئین و جذب بالایی دارد، افزود: همچنین پنیر نیز منبع فشرده پروتئین است. کلسیم بسیاری در شیر و لبنیات وجود دارد. همچنین در شیر به دلیلی داشتن مقدار قابل توجهی قند لاکتوز، جذب کلیسم بهتر انجام میشود.
مردانی با بیان اینکه پنیر، گوشت قرمز، مرغ و ماهی و تخممرغ جزو گروه مواد پروتئینی است، افزود: تخممرع بخاطر ارزان و در دسترس بودن، منبع پروتئینی خوبی برای وعده صبحانه بوده و مصرف آن پیشنهاد میشود؛ چرا که در دستگاه گوارش جذب میشود و انواع ویتامینها و مواد معدنی در سفیده و زرده تخممرغ وجود دارد.
این متخصص تغذیه بیان کرد: در زرده تخم مرغ اسیدهای چرب زیادی وجود دارد، اما منجر به افزایش کلسترول نمیشود و سالمندان و افرادی که دچار بیماری قلبی و عروقی هستند میتوانند دو سه مرتبه در هفته آن را استفاده کنند.
وی تاکید کرد: توصیه میشود مردم در رژیم غذایی خود از انواع سبزیها و میوهها استفاده کنند. در طول روز بین ۲ تا ۴ واحد میوه و سبزی استفاده کنند، به عنوان نمونه در وعده صبحانه علاوه بر نان و غلات، شیر و لبنیات یا مواد پروتئنی نظیر خوراک لوبیا، عدسی، تخممرغ و یا پنیر میتوانند از خیار و گوجه که حاوی ویتامین C که کمک کننده جذب آهن هستند، استفاده کرد.
مردانی بیان کرد: خیار و گوجه دارای آنتی اکسیدانهای فراوانی هستند و به حفظ و ارتقای سطح سلامت افراد کمک میکند و فیبر موجود در آنها منجر به کاهش کلسترول و قندخون میشود.
نظرات ارزشمند شما