روز جهانی سلامت روانی چیست و چه اهمیتی دارد
سازمان جهانی بهداشت ۱۰ اکتبر (۱۹مهر) هر سال را روز جهانی سلامت روانی نامیده؛ روزی که موضوع امسال آن کمک های اولیه روانی و حمایت از افراد نومید است
پایگاه اینترنتی مترو Metro، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است: 'اگر اقدام عاجلی صورت نگیرد، بیماری روانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی شایع ترین بیماری در جهان می شود'؛ بر این اساس، بیماری روانی را نباید عارضه ای ناخوشایند دانست که برای دیگران رخ می دهد و لازم نیست فکر ما درگیر آن شود.
به واقع، روز جهانی سلامت روانی، زمانی برای آموزش دادن و اطلاع رسانی درباره بیماری روانی و تبعات آن روی زندگی مردم سراسر جهان است.
*روز جهانی سلامت روانی چیست؟
این روز برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی به ابتکار فدراسیون جهانی سلامت روانی تعیین شد و سازمان جهانی بهداشت هم این مناسبت را در دهم اکتبر هر سال به رسمیت شناخت. روز جهانی سلامت روانی در هر سال موضوعی مشخص و متفاوت دارد؛ کمک های اولیه روانی و حمایت از افراد نومید موضوع امسال این روز است.
*این روز چه اهمیتی دارد؟
خودکشی و خودآزاری گرچه به خودی خود از مسائل سلامت روانی نیست، اما ارتباط روشنی با سرخوردگی روانی دارد. به واقع، در حال حاضر در انگلیس و ولز، خودکشی مهمترین علت مرگ مردان ۲۰ تا ۴۹ ساله است؛ این حقیقت ناخوشایند نشانگر طیف گسترده اقداماتی است که هنوز انجام نشده است.
* برای مراقبت از سلامت روانی چه کاری می توان انجام داد؟
– درباره احساسات خود صحبت کنید
– ورزش کنید
– تغذیه سالم داشته باشید
– از مصرف نوشیدنی های الکلی بپرهیزید
– با عزیزان و بستگان خود در ارتباط باشید
– از درخواست کمک از دیگران خودداری نکنید
– به خود استراحت دهید
– فعالیت هایی در حرفه مورد علاقه خود داشته باشید
– ظرفیت ها و توانمندی های خود را بپذیرید و توقع بیشتر نداشته باشید
– دیگران را دوست داشته باشید و به آنها اهمیت دهید
نظرات ارزشمند شما