توجه به علامت‌های حک شده در بدنه ظروف پلاستیکی/ ظروف پلاستیکی مورد استفاده در صنایع باید دارای مجوز بهداشتی باشند

یک کارشناس مسئول ظروف و بسته‌بندی گفت: برای استفاده از ظروف یکبار مصرف مواد غذایی باید به شماره پروانه ساخت، نوع پلیمر، و علامت اختصاری حک شده در بدنه ظروف توجه کنیم.

موسی ظهیری‌نژاد، کارشناس مسئول ظروف و بسته‌بندی معاونت غذا و داروی دانشگاه اهواز اظهار کرد:  ظروف یکبار مصرف پلاستیکی گاهی تا ۳۰۰ سال طول می‌کشد تا در طبیعت تجزیه شود در نتیجه سعی کنید از ظروف پلاستیکی که دارای مجوز هستند به موقع و به اندازه استفاده کنید.

این کارشناس مسئول ظروف و بسته‌بندی بیان کرد: ظروف پلاستیکی مورد استفاده صنایع مواد غذایی باید دارای پروانه ساخت و مجوز بهداشتی باشند که نشان‌ می‌دهد مواد اولیه، مراحل فرآیند تولید و ضوابط فنی و بهداشتی محل استقرار و تجهیزات شرکت مورد بررسی قرار گرفته و زیر نظر وزارت بهداشت به تولید رسیده است.

ظهیری‌نژاد، تصریح کرد: در سطح عرضه محصول ظروف پلاستیکی، اطلاعاتی نظیر نام محصول، شماره پروانه ساخت، شرایط نگهداری، تاریخ تولید و انقضاء، آدرس سازنده و مواردی که در ماده ۱۱ قوانین خوراکی ذکر شده است باید قید شود که بیانگر نظارت وزارت بهداشت خواهد بود.

وی افزود: اما نکته مهم این است که اغلب افراد ظروف را به تعداد خرید می‌کنند و عملاً کارتن و مشخصات درج شده در اختیارشان قرار ندارد که در این موارد باید به اطلاعاتی که در بدنه ظرف نقش بسته توجه کنند.

این کارشناس مسئول ظروف و بسته‌بندی تأکید کرد: برای استفاده از ظروف یکبار مصرف مواد غذایی باید به شماره پروانه ساخت، نوع پلیمر، چرخش اضلاع مثلث در جهت عقربههای ساعت که نشان‌دهنده بکر بودن مواد اولیه و قابل بازیافت بودن است و علامت اختصاری حک شده در بدنه ظروف توجه کنیم.

ظهیری‌نژاد، به جنس ظروف پلیمر و انواع آن اشاره کرد و گفت: علامت نوع پلیمری به صورت حک حرارتی که در این ظروف قرار می‌گیرد متفاوت است، به عنوان مثال PS (پلی‌استایلن)، PP(پلی‌پروپیلن) قلمداد می‌شود که به عنوان مثلثی که داخل آن عددی قرار دارد و زیر آن حروف اختصاری نوع پلیمر قرار دارد در ظروف حک می‌شود.

وی در پایان افزود: طبق اعلام وزارت بهداشت استفاده از ظروفی که حروف اختصاری PVC زیر آن حک شده کاملاً ممنوع است، از طرفی بعضی از ظروف پلاستیکی پلیمری که عدد داخل مثلث ۶ و علامت اختصاری PS دارند دارای محدودیت حرارتی هستند که بهتر است برای دمای بالای ۶۵ درجه و غذاهای چرب مانند کره و مارگارین استفاده نشود.

خبرهای تصویری

نظرات ارزشمند شما