زردی

زردی شرایطی است که از ازدیاد بیلی روبین در خون ناشی میشود؛ بیلی روبین یک رنگدانه زردرنگ حاصل از محصولات جانبی تجزیه سلول های قرمز خونی پیر میباشد. مقدار اضافه رنگدانه زرد میتواند رنگ پوست و سفیدی اطراف چشم ها را تغییر دهد را ببینید.

به طور طبیعی کبد بیلی روبین را از جریان خون پاک میکند و انرا به مجاری صفراوی ترشح میکند که آنرا به سمت کیسه صفرا میبرند. نهایتا بیلی روبین از کیسه صفرا به سمت روده کوچک سرازیر میشود که در آنجا قسمت عمده آن توسط باکتری هایی که بطور طبیعی در روده هستند تجزیه میشود.

بیلی روبین به صورت ترکیبات رنگدانه ای در مدفوع از بدن حذف میشود. زردی معمولا در نتیجه بیماری های کبدی ایجاد میشود از جمله التهاب ویروسی کبد، سیروز، سرطان هایی که به کبد گسترش یافتند یا انسداد یک مجرای صفراوی یا واکنش به یک دارو.

زردی هم چنین میتواند از انسداد مجاری صفراوی مثل سنگ های صفراوی یا تومورهای پانکراس ناشی شود که با جلوگیری از ورود بیلی روبین به روده باعث تجمع آن در خون میشوند.

زردی میتواند در کم خونی همولیتیک دیده شود که در آن سلول های قرمز خونی با شدت بیشتری تخریب شده و بیلی روبین را در خون رها میکنند.

در کم خونی همولیتیک عملکرد کبد طبیعی است اما نمیتواند همه بیلی روبین اضافی را با سرعت کافی از خون خارج کند.

اگر متوجه شدید که سفیدی چشمانتان زرد شده و ته رنگ پوستتان زرد است، فورا به پزشک خود مراجعه کنید. وی ممکن است شما را معاینه کرده و تست های مختلفی برای تعیین علت زردی شما درخواست کند.

درمان بستگی به اختلال زمینه ای دارد. هنگامی که اختلال زمینه ای درمان یا معالجه شد، زردی برطرف خواهد شد.

برچسب‌ها:
خبرهای تصویری

نظرات ارزشمند شما