ماسک‌هایی با قابلیت جذب ۹۹ درصدی ریزگرد در کشور ساخته شد

محققان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با استفاده از نانومواد و کربن اکتیو، ماسک‌های تنفسی را عرضه کردند که با راندمان بیش از ۹۹ درصد قادر به جذب ریزگردها و گازهای آلاینده هستند.

دکتر محمد مهدی شیرمحمدی مجری این طرح با اشاره به ضرورت استفاده از ماسک‌های تنفسی گفت: با توجه به آلودگی شدید هوا در مراکز شهری، صنعتی و پزشکی استفاده از ماسک‌های تنفسی امری ضروری است؛ ولی عموم ماسک‌های تنفسی موجود در کشور در بهترین حالت دارای راندمان کمتر از ۹۸ درصد هستند.

وی عدم جذب گازهای آلاینده را از دیگر محدودیت‌های ماسک‌های معمول دانست و ادامه داد: برای رفع این معضل پروژه تحقیقاتی را به نام «تولید ماسک‌های تنفسی FPP3» به منظور تولید فیلترهای جاذب آلاینده‌ها و گازهای سمی اجرایی کردیم.

شیر محمدی، تولید این فیلترها را با استفاده از کربن اکتیو و نانو نقره ذکر کرد و یادآور شد: این فیلتر قادر به جذب آلاینده‌های هوا از محیط است.

شیرمحمدی با تاکید بر اینکه در این ماسک از ۶ لایه که ترکیبی از کربن اکتیو، لایه جذب غبار و نانو مواد است، استفاده شد، خاطر نشان کرد: در محصول جدید تولید شده با استفاده از لایه کربن اکتیو مخصوص و طراحی سوپاپ جدید، راندمان این محصول به بیش از ۹۹ درصد رسیده است و میزان نشتی آلاینده‌ها به درون ماسک به شدت کاهش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه این ماسک قادر به جذب ریز گردها است، اظهار کرد: جذب گازهای شیمیایی مختلف مانند دی اکسید کربن (co2) و منو اکسید کربن (CO) با راندمان ۹۹ درصد از دیگر قابلیت‌های این محصول است.

مجری طرح با اشاره به کاربردهای فیلتر تولید شده، گفت: از این فیلتر علاوه بر تولید ماسک‌های تنفسی می‌توان در فیلتر کابین خودروها، کولرهای خانگی و در صنعت نیز با توجه به آلودگی‌های حاد موجود در صنایع سیمان، فولاد و پتروشیمی استفاده کرد.

خبرهای تصویری

نظرات ارزشمند شما