سامانه خدمات الکترونیک سلامت جلوی فساد و خدمات اضافه پزشکی را می گیرد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سامانه خدمات الکترونیک سلامت در حال گسترش است و با اجرای آن قاچاق دارو و کالای سلامت کم می شود و فساد و خدمات القایی و غیر ضروری پزشکی به حداقل می رسد.

سید حسن هاشمی روز سه شنبه پس از صبحانه کاری با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به پرسش خبرنگار     درباره آینده اجرای طرح سیستم الکترونیک سلامت توضیح داد: طرح ارائه خدمات الکترونیک سلامت یکی از طرح های بسیار بزرگ وزارت بهداشت است با وجود تاکید آن از برنامه توسعه چهارم در گذشته مغفول مانده و به نتیجه لازم نرسیده است.

وی اضافه کرد: هدف اصلی از اجرای این طرح، شفافیت کارهای وزارت بهداشت، افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و کاهش هزینه های مردم است . سیاستگزاران و مسئولان کشور نیز از داده های سامانه خدمات الکترونیک سلامت برای برنامه ریزی و نظارت استفاده می کنند.

هاشمی به خبرنگار  گفت: ارتقای کیفیت خدمات سلامت و حذف داروها و کالاهای سلامت قاچاق نیز از دستاوردهای این سامانه خواهد بود البته نمی توانیم ادعا کنیم قاچاق به طور مطلق از بین می رود.


**نظارت بر نسخه های پزشکان

وزیر بهداشت ادامه داد: فعال شدن این سامانه در حوزه دارو باعث آرامش نسبی مردم خواهد شد و مردم خیالشان راحت می شود که نسبت به پولی که برای دارو پرداخت می کنند، اثربخشی مناسبی دریافت می کنند، ضمن اینکه با فساد در این حوزه برخورد می شود و صرفه جویی عظیمی در حوزه دارویی کشور خواهیم داشت و البته این سامانه در منطقی شدن تجویز پزشکان نیز اثر می گذارد زیرا تعداد اقلام و نوع داروهای تجویز شده آنها رصد می شود.

هاشمی گفت: مهمترین و بزرگترین بخش سامانه الکترونیک سلامت در بخش بهداشت و درمان است که در آینده نزدیک راه اندازی می شود و خدمات وسیعی را به مردم ارائه می کند. مردم با استفاده از این سامانه می توانند مطلع شوند که با توجه به نوع بیماری مثلا سکته یا بیماری کودکان که دارند باید به کدام بیمارستان مراجعه کنند و امکانات کدام بیمارستان بهتر است یا کدام بیمارستان خلوت تر است.


**شناسایی متخلفان در نظام سلامت

وزیر بهداشت اضافه کرد: از طرف دیگر این سامانه با مسئولان وزارت بهداشت هر نوع تخلف یا تضییع حقوق شهروندان را گزارش می کند و با استفاده از آن می توانیم از هزینه های القایی و غیر ضروری تحمیلی به مردم که توسط مراکز درمانی ایجاد می شود را کم کنیم و نظارت ها تسهیل می شود و افزایش می یابد.

هاشمی گفت: خدمات الکترونیک سلامت در حوزه های مختلف بهداشتی نیز بسیار موثر است، افرادی که در خواست مجوز از وزارت بهداشت دارند نیز با سرعت بیشتری به خدمات دسترسی پیدا می کنند و چون خدمات دستی و مراجعات مستقیم حذف می شود اگر خدای نکرده در بین کارکنان وزارت بهداشت سلیقه پردازی وجود داشته باشد، از بین می رود و دیگر حق کسی ضایع نمی شود.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار     درباره زمان اتمام سامانه الکترونیک سلامت با توجه به تصویب آن از قانون برنامه توسعه چهارم گفت: کاملا درست این است، این طرح از برنامه چهارم مغفول مانده است.


**بلوغ خدمات الکترونیک سلامت در ۵ سال آینده

وی گفت: مطمئن هستیم در این دوره شروع خوبی برای طرح خدمات الکترونیک سلامت صورت می گیرد البته این طرحی پویا و دینامیک است و باید در دوره های بعد تکمیل شود و فکر می کنیم مردم پنج یا شش سال آینده شیرینی این طرح را وقتی که به بلوغ رسید می چشند.

هاشمی درباره هزینه وزارت بهداشت برای سامانه های الکترونیک خدمات سلامت گفت: هزینه کرد وزارت بهداشت برای این طرح زیاد نیست زیرا هنگامی که خدمات رسانی شروع می شود، مردم و مراجعه کنندگان به این سامانه خودشان هزینه ها را پرداخت می کنند و این سیستم از نظر اقتصادی طوری طراحی شده که خودکفا باشد و برای دولت های بعدی نیز هزینه ساز نخواهد بود.

وزیر بهداشت افزود: به عنوان مثال در حوزه بهداشت محیط وزارت بهداشت برای رستورانها، اغذیه فروشی ها ی هتل ها مجوز صادر می کند اما دریافت کنندگان این مجوزها هزینه و پولی را بابت این کار به وزارت بهداشت پرداخت می کنند که صرف نظارت بر آنها می شود.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره زمان پوشش همه مردم در سامانه پرونده الکترونیک سلامت نیز گفت: تاکنون برای حدود ۵۰ میلیون ایرانی پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شده است، حدود ۳۰ میلیون نفر باقیمانده اند که تا آخر دولت یازدهم همه آنها تحت پوشش قرار می گیرند.

خبرهای تصویری

نظرات ارزشمند شما