علل بروز افسردگی پاییزی و راههای درمان
عضو هیأت علمی پژوهشگاه ابن سینا گفت: برخی افسردگیها الگوی فصلی دارند و بر اساس آمارها شیوع افسردگی در فصول پاییز و بهار بیش از حد معمول به چشم میخورد.
دکتر بهزاد قربانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت بیان داشت: برخی از انواع افسردگی الگوی فصلی دارند. امکان دارد در برخی از افراد افسردگی در یک ماه یا فصلی از سال بیشتر بروز نماید، اما به طور کلی شیوع افسردگی از نظر آماری در فصل بهار و پائیز بیش از حد معمول به چشم می خورد.
وی ادامه داد: به نظر می سد بروز افسردگی در فصل پاییز در ارتباط با کاهش مدت زمان روز و کاهش نور خورشید است؛ به همین دلیل یکی از درمانهای توصیه شده به این افراد نوردرمانی میباشد که باید بیشتر در معرض نور خورشید و حتی نور مصنوعی قرار بگیرند؛ در حقیقت با بلندشدن شب، مقدمه بروز افسردگی در افراد آغاز میشود.
متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: علائم افسردگی با الگوی فصلی رخوت، سستی، ناامیدی، ناراحتی، احساس غم و اندوه و کاهش یا افزایش اشتها که البته به طور معمول اشتها دچار برهم ریختگی و کاهش میشود و همچنین فرد در صبح به سختی از خواب برمیخیزد. افراد دچار افسردگی فصلی نیازمند دارودرمانی و نوردرمانی هستند.
وی گفت: نکته مهم آن که برای پیشگیری از افسردگی فصلی سال آینده دوباره قبل از شروع فصل مورد نظر باید به روانپزشک مراجعه شود تا به صورت مجدد برای پشت سرگذاشتن بحران دارودرمانی آغاز گردد تا دارو به تدریج کم و به طور کلی قطع شود.
این روانپزشک متذکر شد: افسردگی فصلی در هر دو جنس و همه سنین دیده میشود، اما سن شیوع آن در جوانی و میانسالی شایع تر و میزان مراجعه در خانمها بیشتر است.
نظرات ارزشمند شما