قاعدگی های نامنظم

قاعدگی های یک زن وقتی نامنظم تلقی می شوند که از روز اول یک سیکل تا روز اول سیکل بعدی برابر یا بیش از ۳۵روز  (حداقل ۷ روز بیشتر از ۲۸ روز معمول طول سیکل ها) فاصله باشد. تفاوت در تنظیم قاعدگی ها می تواند ناشی از استرس، تغییر در روش جلوگیری از بارداری یا مصرف داروهایی مثل کورتیکواستروئیدها باشد. قاعدگی بستگی به تعادلی بین استروژن و پروژسترون (دو هورمون اصلی جنسی در زنان) دارد. وقتی این تعادل به هم بخورد، قاعدگی های نامنظم ایجاد می شوند. قاعدگی ها و تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدان) گاهی بعد از شروع قاعدگی در بلوغ یا چند سال قبل از یائسگی نامنظم هستند. خونریزی از واژن در میان قاعدگی ها گاهی نشان دهنده یک بارداری تشخیص داده نشده یا یک سقط زودرس می باشد. بافت غیرطبیعی در جداره داخلی رحم نیز می تواند باعث خونریزی ببین قاعدگی ها شود. گاهی اختلالات زمینه ای رحم، تخمدان ها یا حفره لگن می توانند قاعدگی های دردناک یا نامنظم ایجاد کنند.

 

♦  تشخیص

پیگیری قاعدگی هایتان روی تقویم می تواند به شما کمک کند که هر گونه تغییر در سیکل خود را تشخیص دهید. اگر قاعدگی های شما به ندرت نامنظم هستند، مثلا یک یا دو بار در سال، بی نظمی احتمالا ناشی از استرس است. اگر قاعدگی ها غالبا نامنظم هستند، پزشک شما را معاینه کرده و ممکن است تست های تشخیصی درخواست کند تا ببیند که آیا شما اختلال زمینه ای مثل اندومتریوز دارید که عامل مشکل باشد.

 

♦  درمان

پزشک شما هرگونه اختلال زمینه ای را که منجر به قاعدگی های نامنظم می شود درمان خواهد کرد. اگر وی هیچ مشکل فیزیکی ای پیدا نکند، احتمالا استرس عامل مشکل است. سعی کنید تا حد امکان استرس را از زندگی روزمره خود حذف کنید و ببینید که آیا کمکی به تنظیم قاعدگی های شما خواهد کرد یا نه.

خبرهای تصویری

نظرات ارزشمند شما