تومورهای مثانه

تومورهای مثانه معمولا بدخیم هستند و تمایل به عود دارند، اما احتما گسترش آنها کم است. تومورها از سلول هایی نشات میگیرند که سطح داخلی مثانه و اکثریت مجاری ادراری را میپوشانند، و تمایل دارند که زائده یا زوائدی ایجاد کنند که به داخل مثانه جایی که ادرار در آن ذخیره میشود برجسته میشوند.

تومورها هم چنین ممکن است به عضلات مثانه تهاجم کنند. هر توموری در پیشابراه یا نزدیک به حالب ها (لوله های عضلانی ای که ادرار را از کلیه ها به مثانه می آورند) میتواند جریان ادرار را مسدود کند. سپس ادرار میتواند در داخل کلیه تجمع پیدا کرده باعث متورم شدن آن (هیدرونفروز) شود.

تومورهای مثانه در مردان شایع تر از زنان هستند. سیگار کشیدن خطر سرطان مثانه را افزایش میدهد.

 

♦  تومور مثانه

اکثر تومورهای مثانه به داخل جداره مثانه برجسته میشوند. اگر تومور در نزدیکی محل ورود حالب های ایجاد شود میتواند باعث انسداد جریان ادرار از مثانه به خارج از بدن شود.

 

  علائم

علامت اصلی تومور مثانه احساس مکرر فوریت برای ادرار کردن میباشد. ادرار کردن معمولا دردناک نیست ولی ممکن است بعد از اتمام ادرار درد داشته باشید. شما هم چنین ممکن است احساس سوزش و تمایل به دفع مقادیر اندکی ادرار در فواصل مکرر داشته باشید. ممکن است در ادرار خون وجود داشته باشد. اگر هیدرونفروز ایجاد شده باشد ممکن است در پهلوی خود درد داشته باشید.

 

  تشخیص

برای کمک به تشخیص تومور مثانه پزشک ممکن است برای بررسی وجود خون در ادرار درخواست آزمایش ادرار بدهد. وی هم چنین ممکن است تست های تشخیصی دیگری از جمله سیستوسکوپی یا سونوگرافی، سی تی اسکن یا ام آر آی از مثانه درخواست بدهد.

اگر پزشک توموری پیدا کند که به جداره مثانه نفوذ نکرده است، احتمالا به کمک ابزاری که از طریق یک سیستوسکوپ (لوله نمایشگر) وارد میکند آنرا خارج خواهد کرد. سپس سلول های حاصله از تومور را زیر میکروسکوپ بررسی میکند تا ببیند آیا سرطانی هستند یا نه.

 

  درمان

درمان تومورهای مثانه بستگی به محل آنها دارد. تومورهای سطح داخلی مثانه اغلب با ابزارهای عبور داده شده از طریق سیستوسکوپ خارج میشوند.

در برخی مراحل سرطان مثانه پزشک ممکن است سوندی از طریق پیشابراه وارد مثانه کند تا از طریق آن محلولی را که حاوی داروهای ضد سرطان یا داروی محرک سیستم ایمنی است، مثل واکسن سل، وارد مثانه کند. از شما خواسته خواهد شد که محلول را ۱ تا ۲ ساعت قبل از ادرار کردن در مثانه نگه دارید.  دارو باعث میشود که جداره داخلی مثانه ریزش کند و سپس با سلول های سالم جایگزین شود.

اگرچه این درمان ها میتوانند به شکل موثری تومور را تخریب کرده از عود آن جلوگیری کنند، اما پزشک برای پیگیری شرایط شما توصیه به معاینات دوره ای خواهد کرد.

اگر تومور ناحیه وسیعی از مثانه را درگیر کرده باشد یا به بافت های اطراف گسترش یافته باشد، پزشک توصیه به خارج کردن آن قسمت یا تمام مثانه خواهد کرد. بعد از خارج کردن مثانه، پزشک حالب ها را به قسمتی از روده که قبلا به صورت یک کیسه درآورده است متصل خواهد کرد. جراح سپس کیسه را پیشابراه وصل کرده یک مثانه جدید تولید میکند که به شما اجازه خواهد داد بطور طبیعی ادرار کنید.

یک روش جایگزین این است که جراح حالب ها را به یک قسمت مسدود روده کوچک که انتهای آن به دهانه ای روی پوست دوخته شده است وصل میکند. ادرار از طریق این دهانه وارد یک کیسه خارجی میشود که شما باید آنرا هر چند وقت یکبار تعویض کنید.

بعد از جراحی، پزشک ممکن است برای تخریب هرگونه سلول غیرطبیعی باقیمانده توصیه به انجام شیمی درمانی کند.

خبرهای تصویری

نظرات ارزشمند شما